Στοιχεία φιλμ

Δημιουργός / Συλλογέας

Περιγραφή
Από υψόμετρο, λήψεις στην Περαία Γη, γνωστή σήμερα ως Λουτράκι και στον Κορινθιακό Κόλπο απ' όπου και βρέχεται. Στο βάθος οι χιονισμένες βουνοκορφές κατά πάσα πιθανότητα της Κυλλήνης.

Βρισκόμαστε στα Γεράνια Όρη όπου σε μια απότομη πλαγιά τους είναι χτισμένη η Ιερά Μονή του Οσίου Παταπίου.

Ο κινηματογραφιστής λαμβάνει εικόνες από την είσοδο και τον προαύλιο χώρο του μοναστηριού, όπου επισκέπτες βαδίζουν έξω από την εκκλησία της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, και ακολούθως μέλος από την συντροφιά του εξέρχεται από το σπήλαιο όπου βρίσκεται το ιερό λείψανο του Οσίου. Λίγα πλάνα ακόμα από το σπήλαιο καθώς γυναίκες ανεβαίνουν τα σκαλιά, πανοραμικές λήψεις του Κορινθιακού Κόλπου και λίγα πλάνα από τον προαύλιο χώρο ξανά.

Στη συνέχεια του φιλμ ο φακός στέκεται στο εκκλησάκι του Οσίου, συνεχίζει στην πρόσοψη του Μοναστηριακού συγκροτήματος όπου βρίσκονται τα κελιά των μοναχών, και απαθανατίζει τέσσερις μοναχές που στέκουν στο μπαλκόνι δίπλα στην Ελληνική σημαία.

Η συντροφιά κατόπιν βαδίζει στα μονοπάτια που οδηγούν στη μονή απολαμβάνοντας τη φυσική ομορφιά του τοπίου, και ο κινηματογραφιστής για ακόμη μια φορά μας προσφέρει πανοραμικά πλάνα της Λουτρόπολης και του Κορινθιακού κόλπου. Ένα σκυλί που γαβγίζει καθισμένο στα απότομα βράχια κλέβει την παράσταση και ακολούθως οι μικρές καμπάνες παρατεταγμένες η μία πίσω από την άλλη στον προαύλιο χώρο πάνω από την είσοδο της Μονής, όπου η πανοραμική θέα είναι εκπληκτική.

Ο φακός επιστρέφει στο ιερό σπήλαιο για να περιπλανηθεί λίγο μετά στο Λουτράκι όπου διακρίνουμε την Λεωφόρο του Ελ. Βενιζέλου, τα κτίρια που βρίσκονται κατά μήκος της ακτογραμμής, και στο βάθος οι βραχίονες που αγκαλιάζουν την διώρυγα της Κορίνθου. Στη συνέχεια του φιλμ ο κινηματογραφιστής ακολουθεί τις μοναχές στις καθημερινές τους δραστηριότητες και παράλληλα μας δίνει απόψεις του κτιριακού συγκροτήματος.

Το φιλμ κλείνει με τον φακό να ακολουθεί μια φλώρα και δυο κόρμπες (είδη κατσικιών) που κυκλοφορούν ελεύθερα εντός της μονής.

Συντεταγμένες

Συλλογικά όργανα

Πληροφορίες Φιλμ

Κάτοχος
Χατζηδάκης Γιώργος

Ποιότητα Ψηφιοποίησης
HD (1440x1080)

Ήχος
Όχι

Έγχρωμο
Ναι

Διάρκεια (δευτερόλεπτα)
287

Φορμά
Super 8mm