Στοιχεία φιλμ

Δημιουργός / Συλλογέας

Περιγραφή
Από τα Λουτρά Αιδηψού, χωριό της μεγαλονήσου Εύβοιας στην Ελλάδα, φημισμένη για τα ιαματικά νερά της από την αρχαιότητα, η παρέα του κινηματογραφιστή επιβιβάζεται σ’ ένα καΐκι, προκειμένου να μεταφερθούν στην ηπειρωτική Ελλάδα, συγκεκριμένα στα Καμένα Βούρλα, στη Φθιώτιδα.

Ένας άντρας σηκώνει τα παιδάκια και βοηθάει τις γυναίκες να επιβιβαστούν. Δίπλα στέκεται ένας ναύτης. Το καΐκι αποπλέει στον Ευβοϊκό Κόλπο, οι φίλοι στο λιμάνι αποχαιρετούν. Στο φόντο του λιμανιού της Αιδηψού το βουνό Τελέθριο και καθώς γυρίζει η κάμερα βλέπουμε στο λιμάνι τουριστικές υποδομές.

Αποχαιρετούμε την Εύβοια, το καΐκι πλέοντας στα βορειοδυτικά παράλια του Ευβοϊκού πλησιάζει στα Καμένα Βούρλα, ένα μακρινό, γενικό πλάνο, που στο φόντο περιλαμβάνει το βουνό Κνημίς.

Συντεταγμένες

Πληροφορίες Φιλμ

Κάτοχος
Αθανασόγλου Νικόλαος

Ποιότητα Ψηφιοποίησης
HD (1440x1080)

Ήχος
Όχι

Έγχρωμο
Ναι

Διάρκεια (δευτερόλεπτα)
120

Φορμά
8mm

Περιγραφή δημιουργού


Επιβίβαση στο καΐκι από Αιδηψό για Καμμένα Βούρλα. Τότε δεν υπήρχε τοπικό φέρρυ και ο μπαμπάς μου έμεινε πίσω για να φέρει το αυτοκίνητό μέσω Χαλκίδας. Δίπλα του τα παιδιά της παρέας της Αιδηψού μάς αποχαιρετούν λυπημένα καθώς απομακρυνόμαστε.
Η τελική κατάληξη ήταν το Πλατύστομο, φημισμένο για τα ιαματικά νερά του. Ο μπαμπάς μου υπέφερε από την μέση του, οπότε Αιδηψός- Καμένα Βούρλα -Πλατύστομο, στην σειρά!
Αθανασόγλου Νικόλαος