Στοιχεία φιλμ

Δημιουργός / Συλλογέας

Περιγραφή
Βρισκόμαστε σ’ ένα σταυροδρόμι όπου, σύμφωνα με τις οδικές ταμπέλες, ευθεία πάμε για το χωριό Βατοχώρι, ενώ αριστερά οδηγεί στο χωριό Κρυσταλλοπηγή. Όπως αναγράφεται σε άλλη πινακίδα απέχουμε 40 χιλιόμετρα από τη Φλώρινα, στη Μακεδονία. Ο κινηματογραφιστής και η συντροφιά του έχουν κάνει μία στάση με τα αυτοκίνητα πλάι σ’ ένα μικρό πέτρινο κτίσμα.

Στη συνέχεια αναχωρούν προς την, διάσημη για το φυσικό της κάλλος, ορεινή λιμναία περιοχή των Πρεσπών, σε υψόμετρο 850 μέτρων περίπου, με την ύπαρξη των δύο λιμνών: την Μεγάλη Πρέσπα που χωρίζεται ανάμεσα στην Ελλάδα, τη Βόρεια Μακεδονία και την Αλβανία και την Μικρή Πρέσπα η οποία ανήκει κυρίως στην Ελλάδα.

Ένα πανοραμικό πλάνο μέρους της Μικρής Πρέσπας, στο βάθος ο ορεινός όγκος του Τρικλαρίου, αχνά φαίνεται στη λίμνη το νησάκι του Αγ. Αχιλλείου, που είναι το δεύτερο κατοικημένο νησί σε λίμνη της Ελλάδας, μετά το νησί των Ιωαννίνων και τέλος η βραχονησίδα Βιδρονήσι, καταφύγιο σπάνιας ορνιθοπανίδας.

Αμέσως μετά βρισκόμαστε σε μια όχθη της Μεγάλης Πρέσπας, όπου επισκέπτες με ομπρέλες και καρέκλες εξοχής απολαμβάνουν τα καταγάλανα νερά της λίμνης. Οι επισκέπτες φωτογραφίζονται, παιδάκια παίζουν στην όχθη, όλα δείχνουν πως υπάρχει υποδομή για κολύμπι το καλοκαίρι.

Ένα πανοραμικό του χωριού Ψαράδες, που είναι το μοναδικό ελληνικό χωριό στις όχθες της Μεγάλης Πρέσπας και έχει ανακηρυχθεί παραδοσιακός οικισμός.

Συντεταγμένες

Πληροφορίες Φιλμ

Κάτοχος
Χατζηδάκης Γιώργος

Ποιότητα Ψηφιοποίησης
HD (1440x1080)

Ήχος
Όχι

Έγχρωμο
Ναι

Διάρκεια (δευτερόλεπτα)
48

Φορμά
8mm