Στοιχεία φιλμ

Δημιουργός / Συλλογέας

Περιγραφή
Βρισκόμαστε στην πλατεία Συντάγματος, κεντρική πλατεία της Αθήνας. Απέναντι και αφού διασχίσουμε την Λεωφόρο Βασιλίσσης Αμαλίας, βρίσκονται τα Παλαιά Ανάκτορα, κτίριο που σήμερα είναι η έδρα της Βουλής των Ελλήνων.

Στον αύλειο χώρο μπροστά από το Κοινοβούλιο ο κινηματογραφιστής καταγράφει το παιχνίδι του γιου του με τα περιστέρια, τα οποία συχνάζουν κατά εκατοντάδες σ’ αυτό το σημείο προκειμένου να ταϊστούν από τους επισκέπτες, με σπόρους που αγοράζονταν από υπαίθριους πωλητές ή με ψίχουλα από κουλούρι. Αυτό κάνουν και ο μικρός με την μητέρα του και σε επόμενο πλάνο με τον πατέρα του.

Μπροστά από την Βουλή έχει ανεγερθεί το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, ένα κενοτάφιο προς τιμή των πεσόντων στους πολέμους, το οποίο φρουρείται επί εικοσιτετραώρου βάσεως, δύο στρατιώτες αποδίδουν τιμές και παίρνουν τις θέσεις τους στα φυλάκια τους.

Συντεταγμένες

Πληροφορίες Φιλμ

Κάτοχος
Γεώργιος Αποστολέρης

Ποιότητα Ψηφιοποίησης
HD (1440x1080)

Ήχος
Όχι

Έγχρωμο
Ναι

Διάρκεια (δευτερόλεπτα)
64

Φορμά
8mm

Περιγραφή δημιουργού


Η βόλτα συνεχίζεται στην Πλατεία Συντάγματος όπου ταΐζουμε τα περιστέρια. Μεγάλη προσπάθεια με μικρό αποτέλεσμα. Στο τέλος αλλαγή φρουράς στο Μνημείο Άγνωστου Στρατιώτη, το οποίο όμως δεν φυλάσσεται από Εύζωνες αλλά από στρατιώτες του Πεζικού.
Αποστολέρης Κωνσταντίνος