Στοιχεία φιλμ

Δημιουργός / Συλλογέας

Περιγραφή
Βρισκόμαστε στην Πάργα την πριγκίπισσα του Ιονίου όπως την αποκαλούν, στο βορειοδυτικό τμήμα του νομού Πρεβέζης. Ο φακός διατρέχει κατά μήκος την παραλία του Αη-Γιαννάκη και εστιάζει στο εκκλησάκι της Παναγιάς στο ομώνυμο νησάκι.

Παρακολουθούμε τη συντροφιά του κινηματογραφιστή στην προκυμαία και εν συνεχεία πλάνα από το κάστρο που βρίσκεται ψηλά σε έναν βράχο στην είσοδο του λιμανιού της πόλης χτισμένο το 1792 από τους Ενετούς. Είχαν προηγηθεί και στο παρελθόν ενέργειες για οχυρωματικά έργα στην περιοχή, τον 14ο αιώνα από τους Νορμανδούς για να ισοπεδωθούν το 1537 από τον Μπαρμπαρόσα και ακολούθως από τους Ενετούς, ενώ το οχυρό καταστρέφεται για δεύτερη φορά από τους Τούρκους.

Στην συνέχεια του φιλμ πλάνα από τον ήλιο που χαμηλώνει πίσω από τον λόφο που βρίσκονται τα ερείπια της Μονής Βλαχερνών, Μοναστήρι στην παραλία του Βάλτου.

Το φιλμ κλείνει με την παρέα του κινηματογραφιστή να απολαμβάνει στιγμές χαλάρωσης σε μαγαζί εστίασης στο κάστρο και τον ίδιο να μας δίνει πανοραμικές λήψεις από την Πάργα όπου διακρίνουμε το νησάκι της Παναγιάς, το λιμάνι που έχει δέσει ένα πλοίο και την αμφιθεατρική διάταξη των γραφικών σπιτιών στο γήλοφο του Πεζόβολου.

Συντεταγμένες

Πληροφορίες Φιλμ

Κάτοχος
Γκίκας Γεώργιος

Ποιότητα Ψηφιοποίησης
HD (1440x1080)

Ήχος
Όχι

Έγχρωμο
Ναι

Διάρκεια (δευτερόλεπτα)
59

Φορμά
Super 8mm

Περιγραφή δημιουργού


Ταξίδι στην όμορφη Πάργα απολαμβάνοντας το ηλιοβασίλεμα με καφέ στο κάστρο της Πάργας με τον φίλο μου Γιάννη.
Γκίκας Γεώργιος