Στοιχεία φιλμ

Δημιουργός / Συλλογέας

Περιγραφή
Ο Βόλος είναι πρωτεύουσα του νομού Μαγνησίας, στην Θεσσαλία στην Ελλάδα.

Βρισκόμαστε στην οδό Κασσαβέτη της πόλης, όπου έχουν συγκεντρωθεί τμήματα προσκόπων όλων των σωμάτων, προκειμένου να λάβουν μέρος σε παρέλαση, καθώς είναι 25η Μαρτίου, ημέρα εθνικής εορτής για την Ελλάδα.

Όπως βλέπουμε μετά από αναφορά στον ανώτερο, οι πρόσκοποι παρατάσσονται και στοιχίζονται στις οργανώσεις τους, οι ομαδάρχες παρακολουθούν, διορθώνουν τη στοίχιση, η παρέλαση ξεκινάει, ασφαλώς προηγούνται ο σημαιοφόρος της Ελληνικής σημαίας και οι παραστάτες.

Στον παραλιακό δρόμο του Βόλου τέσσερα κορίτσια με παραδοσιακές στολές φέρουν την ελληνική σημαία, κρατώντας την από τις άκρες της.

Ακολουθεί ομάδα με στολές ευζώνων κρατώντας ο καθένας από μία σημαία.

Κι άλλοι νέοι με παραδοσιακές στολές και η ταινία κλείνει με σώμα προσκόπων να φτάνει στο Ηρώο του Βόλου.

Συντεταγμένες

Συλλογικά όργανα

Πληροφορίες Φιλμ

Κάτοχος
Γεώργιος Αποστολέρης

Ποιότητα Ψηφιοποίησης
HD (1440x1080)

Ήχος
Όχι

Έγχρωμο
Ναι

Διάρκεια (δευτερόλεπτα)
101

Φορμά
8mm

Περιγραφή δημιουργού


Η Τοπική Εφορία Βόλου ετοιμάζεται για την παρέλαση. Συγκεντρώνονται όλα τα παιδιά και στελέχη στην Κασσαβέτη, μπροστά από τα γραφεία της Περιφέρειας Προσκόπων. Δίνεται η Αναφορά στον Έφορο και ξεκινάει η πομπή προς την παρέλαση. Χαρακτηριστικά αυτοκίνητα εποχής και η οδός Κασσαβέτη διπλής κατευθύνσεως με τα παλιά σπίτια.

Στην παραλία του Βόλου, παρελαύνουν τμήματα με παραδοσιακές στολές και τσολιάδες με χαρακτηριστικό το παλαιό Ηρώο του Βόλου.
Πολλοί θα αναγνωρίσουν παλαιούς εφόρους – Κάστωρ (Αθανάσιος Πουρναράς) Ραν και ο αδελφός του (Αφοι Κεφαλά) και άλλοι. Πολλά παιδάκια Πρόσκοποι του τότε, 60ρηδες σήμερα.
Αποστολέρης Κωνσταντίνος