Στοιχεία φιλμ

Δημιουργός / Συλλογέας

Περιγραφή
Ο Βόλος είναι πόλη στη Θεσσαλία, κτισμένη στο πιο εσωτερικό τμήμα του Παγασητικού κόλπου, στους πρόποδες του βουνού Πήλιο.

Είναι 28η Οκτωβρίου, εθνική επέτειος για την Ελλάδα, βρισκόμαστε στον αυλόγυρο του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Βόλου, όπου έχει τελεστεί η Δοξολογία για τον εορτασμό του «ΟΧΙ» στον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο. Από τον ναό εξέρχονται οι Αρχές του τόπου, πλήθος στρατιωτικών, η Φιλαρμονική παιανίζει κατά το πέρασμα τους.

Αμέσως μετά βρισκόμαστε στον παραλιακό δρόμο του Βόλου, πλήθος συγκεντρωμένο χειροκροτά τμήμα του Ελληνικού Ναυτικού που παρελαύνει.

Η κάμερα σε κίνηση καταγράφει ένα όχημα του στρατού με δάφνες κι έναν μικρό πίδακα νερού καθώς και το, κλασικού ρυθμού, κτίριο της Τράπεζας της Ελλάδος.

Αρχιερείς και επίσημοι αναχωρούν από την Μητρόπολη, επιβιβάζονται σε αυτοκίνητα και απομακρύνονται ανάμεσα από συγκεντρωμένα πλήθη.

Συντεταγμένες

Συλλογικά όργανα

Γενονότα

Πληροφορίες Φιλμ

Κάτοχος
Γεώργιος Αποστολέρης

Ποιότητα Ψηφιοποίησης
HD (1440x1080)

Ήχος
Όχι

Έγχρωμο
Ναι

Διάρκεια (δευτερόλεπτα)
36

Φορμά
8mm

Περιγραφή δημιουργού


28 Οκτωβρίου 1969. Στον Βόλο η παρέλαση είναι εντυπωσιακή. Οι επίσημοι με 8αρες στολές και ξίφη και το δαφνοστεφανωμένο όχημα του στρατού παρελαύνει πετώντας πίδακα νερού ! Φαίνεται το Ξενοδοχείο «Κυψέλη» και η Τράπεζα της Ελλάδος στην παραλία του Βόλου. Η Δοξολογία με μεγαλοπρέπεια και δύο Μητροπολίτες. Ο δεξιά είναι ο Δημητριάδος Ηλίας, ενώ υπάρχει και κάποιος Στρατηγός αν κρίνουμε από τα παράσημα.
Αποστολέρης Κωνσταντίνος