Στοιχεία φιλμ

Δημιουργός / Συλλογέας

Περιγραφή
Βρισκόμαστε στο Rockefeller Center στη Νέα Υόρκη, όπου ο κινηματογραφιστής ξεκινάει τα πλάνα από τις χρυσές επιγραφές του ισογείου Rockefeller Center και του RCA Building όπου πριν ακόμα αποπερατωθεί ο ουρανοξύστης, ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο μέσω της φωτογραφίας του Charles Clyde Ebbets που απεικονίζει έντεκα εργάτες να τρώνε το μεσημεριανό τους σε μια σιδερένια δοκό που αιωρείται στο κενό 65 πατώματα πάνω από τη γη.

Στη συνέχεια του φιλμ πλάνα από το χρυσό άγαλμα του Προμηθέα, κατακόρυφη λήψη του RCA Building έργο του διάσημου αρτ ντεκό αρχιτέκτονα Raymond Hood και ακολούθως πλάνα από τις σημαίες που αγκαλιάζουν το παγοδρόμιο όπου ερασιτέχνες πατινέρ γλιστρούν με τα παγοπέδιλα τους στον πάγο.

Από το παρατηρητήριο στην κορυφή του ουρανοξύστη (Top of the Rock) ο κινηματογραφιστής μας προσφέρει ένα πανόραμα του Μανχάταν από την ανεμπόδιστη θέα των 360 μοιρών. Ο φακός περιπλανιέται στους γίγαντες που κρύβουν τον ήλιο από τους δρόμους του Μανχάταν και κλείνοντας το φιλμ ο κινηματογραφιστής μας δίνει λήψεις από το Empire State Building και το Chrysler Building .

Αναρωτιούνται πολλοί. Ποιο κτίριο έχει την καλύτερη θέα, το Empire State Building ή το RCA Building? Οι περισσότεροι θα διαλέξουν το RCA καθώς η θέα του Empire State από εκεί, σου κόβει την ανάσα.

Συντεταγμένες

Πληροφορίες Φιλμ

Κάτοχος
Αθανασόγλου Νικόλαος

Ποιότητα Ψηφιοποίησης
HD (1440x1080)

Ήχος
Όχι

Έγχρωμο
Ναι

Διάρκεια (δευτερόλεπτα)
119

Φορμά
8mm