Στοιχεία φιλμ

Δημιουργός / Συλλογέας

Περιγραφή
Το Γκόσλαρ είναι μια ιστορική πόλη στην Κάτω Σαξονία της Γερμανίας.

Ένα μεγάλο γκρουπ εκδρομέων επιβιβάζεται σε πούλμαν και αναχωρεί. Σε μία έξοδο του αυτοκινητοδρόμου η οδοσήμανση κατευθύνει σε διάφορους προορισμούς, μεταξύ των οποίων το Goslar. Φτάνοντας στο Γκόσλαρ έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε την ποικιλία των αρχιτεκτονικών ρυθμών των κτιρίων της πόλης, από μπαρόκ, αναγεννησιακά, ρομανικά, γοτθικά κ.α..

Το γκρουπ αποβιβάζεται από τα πούλμαν, ακολουθεί περιήγηση πεζή.

Περπατώντας οι εκδρομείς φτάνουν να αντικρύσουν το κεντρικό τμήμα του συγκροτήματος του Αυτοκρατορικού Παλατιού, κτίσμα του 11ου αιώνα ρομανικού ρυθμού, χάλκινα γλυπτά κοσμούν την πρόσοψη του, στα αριστερά του κτιρίου το παρεκκλήσι του Ulrich. Ομάδες από παιδιά περιηγούνται επίσης στον χώρο.

Στο επόμενο πλάνο οι δύο διαφορετικοί πύργοι του ναού των Αγίων Κοσμά και Δαμιανού. Μια τοιχογραφία από εσωτερικό κτιρίου. Βρισκόμαστε στην παλιά πόλη απέναντι από το Kaiserringhaus, πρώην δημόσιο κτίριο, στο αέτωμα του οποίου υπάρχει ένα ρολόι με τρεις μικρές πόρτες από κάτω, από τις οποίες, όπως βλέπουμε στην ταινία, εμφανίζεται μια ομάδα φιγούρες καθημερινά κάποιες συγκεκριμένες ώρες.

Η Παλαιά Πόλη του Γκόσλαρ είναι αναγνωρισμένη ως Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της ΟΥΝΕΣΚΟ.

Συντεταγμένες

Πληροφορίες Φιλμ

Κάτοχος
Χατζηδάκης Γιώργος

Ποιότητα Ψηφιοποίησης
HD (1440x1080)

Ήχος
Όχι

Έγχρωμο
Ναι

Διάρκεια (δευτερόλεπτα)
157

Φορμά
8mm