Στοιχεία φιλμ

Δημιουργός / Συλλογέας

Περιγραφή
Ο κινηματογραφιστής σε αυτοκίνητο εν κινήσει απομακρύνεται από το Αννόβερο της Γερμανίας και κατευθύνεται προς το Αμβούργο, μια διαδρομή απόστασης 159 χιλιομέτρων. Το αυτοκίνητο βγαίνει στoυς θρυλικούς αυτοκινητόδρομους της Γερμανίας (Autobahnen), όπως αναγράφεται στην οδική ταμπέλα που κατευθύνει προς Αμβούργο και Βρέμη.

Σε μία πεζογέφυρα δυο κοπέλες χαιρετούν τους οδηγούς των οχημάτων.
Παρακολουθούμε απέραντες ευθείες, πλατείς δρόμους, εξαιρετικές οδοσημάνσεις. Οδική ταμπέλα μας κατευθύνει σε μια έξοδο.
Μπαίνουμε σε προάστιο του Αμβούργου, κόσμος χαζεύει τις βιτρίνες, οι ταξιδιώτες κρατώντας έναν χάρτη ζητάνε απ’ τους περαστικούς οδηγίες. Βγαίνουμε εκ νέου στην Autobahn, φτάνουμε σε άλλη είσοδο του Αμβούργου, τη δεύτερη σε πληθυσμό πόλη της Γερμανίας.

Ζητώντας πάλι οδηγίες από διερχόμενους, οδηγούμαστε προς το λιμάνι, που αποτελείται από τεχνητές λιμενικές λεκάνες του ποταμού Έλβα. Βλέπουμε τη γέφυρα με τον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο, προσπερνάμε σύγχρονα και παλιότερα κτίρια, παρατηρώντας ένα χαρμάνι αρχιτεκτονικών ρυθμών.

Φτάνουμε στην περιοχή Landungsbrücken και αντικρύζουμε τον Πύργο του Ρολογιού, που οριοθετεί την αρχή για το μεγάλο συγκρότημα των αποβαθρών του λιμανιού που βλέπουμε από την πίσω πλευρά τους, ενός συμπλέγματος ψηλών κτιρίων με αρκετούς ορόφους, με τρούλους, καμάρες, πύργους και τζαμαρίες, που αποπνέουν μια Νεογοτθική αρχιτεκτονική.

Συντεταγμένες

Πληροφορίες Φιλμ

Κάτοχος
Χατζηδάκης Γιώργος

Ποιότητα Ψηφιοποίησης
HD (1440x1080)

Ήχος
Όχι

Έγχρωμο
Ναι

Διάρκεια (δευτερόλεπτα)
157

Φορμά
8mm