Στοιχεία φιλμ

Δημιουργός / Συλλογέας

Περιγραφή
Το φιλμ ανοίγει με πλάνα από την οδό Great George όπου διακρίνουμε το βιβλιοπωλείο «Risc» στα δεξιά μας και αριστερά τμήμα του κυβερνητικού κτιρίου, εν συντομία GOGGS, σχεδιασμένο από τον John Brydon και στο βάθος τον πύργο του ρολογιού, ή Big Ben από το όνομα της μεγαλύτερης καμπάνας του, σήμα κατατεθέν του Λονδίνου.

Στην συνέχεια του φιλμ παρακολουθούμε την κίνηση στους δρόμους, ένα ταχύπλοο που διασχίζει τον Τάμεση και απόψεις της γέφυρας του Westminster. Ακολούθως λήψεις από το MOD Whitehall (κεντρικό κτίριο του Υπουργείου Αμύνης) και την εμβληματική στήλη Royal Air Force Memorial.

Κατόπιν ο κινηματογραφιστής μας δίνει πλάνα από την κτιριακή δομή κατά μήκος του Τάμεση, απαθανατίζει το «κόκκινο λιοντάρι» (South Bank Lion) στο ανατολικό άκρο της γέφυρας του Westminster και τον πύργο του Big Ben.

Ο φακός συνεχίζει με πανοραμικά πλάνα από το παλάτι του Westminster όπου στη μία άκρη του διακρίνουμε τον Πύργο Βικτώρια και στην άλλη τον πύργο του Ρολογιού.

Το φιλμ κλείνει με την κίνηση των ταχύπλοων στον Τάμεση και πλάνα της περιοχής, καθώς ακολουθεί μια νεαρή κοπέλα κατά την περιήγησή της μέσα στην πόλη με μοντέρνα ένδυση εποχής.

Συντεταγμένες

Πληροφορίες Φιλμ

Κάτοχος
Χατζηδάκης Γιώργος

Ποιότητα Ψηφιοποίησης
HD (1440x1080)

Ήχος
Όχι

Έγχρωμο
Ναι

Διάρκεια (δευτερόλεπτα)
121

Φορμά
8mm