Στοιχεία φιλμ

Δημιουργός / Συλλογέας

Περιγραφή
Βρισκόμαστε στον τότε Διεθνή Αερολιμένα του Ελληνικού και συγκεκριμένα στο πάρκινγκ όπου όπου ο κινηματογραφιστής μας δίνει λήψεις από την καθημερινή κινητικότητα του αεροδρομίου.

Παρακολουθούμε σταθμευμένα αεροπλάνα, επιβάτες που αναχωρούν, και βαν που μεταφέρουν αποσκευές από το πάρκινγκ στο τέρμιναλ και αντίστροφα. Ταξιδιώτες προσπερνούν ένα Douglas DC- 3 της Ολυμπιακής καθώς ένα αεροπλάνο διασχίζει τους αιθέρες και αεροσυνοδοί της Ολυμπιακής με τις τότε στολές υψηλής ραπτικής, σχεδιασμένες από τον Jean Desses, προσπερνούν ένα Dacota της πολιτικής αεροπορίας.

Στην συνέχεια του φιλμ ο φακός ακολουθεί τους ταξιδιώτες κατά την επιβίβαση τους σ' ένα Douglas DC-6B, ο φακός απαθανατίζει πάλι το Dacota, για να συνεχίσει την πορεία του στον ένα από τους κινητήρες του Douglas DC-6B τύπου Twin Wasp -CB16, για να καταλήξει στο φτέρωμα του.

Οι έλικες του DC- C8 στροβιλίζονται και το αεροπλάνο τροχοδρομεί προς τον αεροδιάδρομο καθώς προσπερνά το terminal, ενα Douglas DC-3 της Ολυμπιακής, ένα Boeing 707 της TWΑ, ένα Convair και ίσως ένα De Havilland Comet 4Β της Ολυμπιακής αραγμένο δίπλα σε υπόστεγο .

Καθώς το αεροπλάνο απογειώνεται, ο φακός εστιάζει στη γη που απομακρύνεται πίσω από τον κινητήρα του Douglas DC-6B και στη συνέχεια ο κινηματογραφιστής καταγράφει την ευχάριστη πτήση του, την άρτια εξυπηρέτηση εντός της καμπίνας και την ομαλή προσγείωση του στο αεροδρόμιο της Κρήτης το καλοκαίρι του 1964.

Συντεταγμένες

Συλλογικά όργανα

Πληροφορίες Φιλμ

Κάτοχος
Χατζηδάκης Γιώργος

Ποιότητα Ψηφιοποίησης
HD (1440x1080)

Ήχος
Όχι

Έγχρωμο
Ναι

Διάρκεια (δευτερόλεπτα)
250

Φορμά
8mm