Στοιχεία φιλμ

Δημιουργός / Συλλογέας

Περιγραφή
Η Ύδρα είναι νησί του Αργοσαρωνικού Κόλπου στην Ελλάδα.
Ο οικισμός της Ύδρας είναι χτισμένος πάνω σε δύο χαμηλούς βραχώδεις λόφους, αμφιθεατρικά γύρω από το λιμάνι, όπου και βρισκόμαστε.

Τα νερά της θάλασσας αντανακλούν πάνω στις αραγμένες ψαρόβαρκες και άλλα αλιευτικά σκάφη, δύο άντρες κάνουν εργασίες πάνω σ’ ένα απ’ αυτά.

Ένας ηλικιωμένος άντρας πάνω σ’ ένα γαϊδουράκι, που αποτελεί και το μοναδικό μεταφορικό μέσο στην Ύδρα, καθώς στο νησί απαγορεύονται τα τροχοφόρα.

Ένα ζευγάρι κατηφορίζει σ’ ένα στενό δρομάκι του νησιού και βρισκόμαστε ξανά στο λιμάνι, όπου επιβάτες επιβιβάζονται στο πλοίο, άλλοι κάθονται σε τραπεζάκια καφενείου κι έχουμε την ευκαιρία μιας γενικής άποψης του οικισμού.

Ένα πλοίο μπαίνει στο λιμάνι ναύτες και εργάτες του λιμανιού αναμένουν στο σημείο πρόσδεσης. Ένα γενικό πλάνο του οικισμού και του λιμανιού της Ύδρας, που λαμβάνει ο κινηματογραφιστής, ευρισκόμενος στο πλοίο με το οποίο αναχώρησε.

Καθώς το πλοίο εγκαταλείπει το λιμάνι, στην αριστερή άκρη του νησιού βλέπουμε το ένα από τα δύο μικρά κάστρα (Προμαχώνες) με τα κανόνια, που προστάτευαν την Ύδρα από τους πειρατές, καθώς κι έναν μικρό φάρο.

Συντεταγμένες

Πληροφορίες Φιλμ

Κάτοχος
Bonar, Andrew Graham

Ποιότητα Ψηφιοποίησης
HD (1440x1080)

Ήχος
Όχι

Έγχρωμο
Ναι

Διάρκεια (δευτερόλεπτα)
69

Φορμά
8mm