Στοιχεία φιλμ

Δημιουργός / Συλλογέας

Περιγραφή
Το φιλμ ανοίγει με λήψεις του οδηγού καθώς επιβιβάζεται στο αμάξι, και ακολούθως πλάνα εν' κινήσει από το Κάτω Λιβάδι, χωριό των Κυθήρων. Παρακολουθούμε τα μικρά γραφικά σπιτάκια του χωριού, έναν βοσκό με τα πρόβατά του που κινείται κατά μήκος του δρόμου στο χωριό και συστάδες δέντρων που πλαισιώνουν τον στενό δρόμο.

Λίγο πριν την Γέφυρα του Κατουνίου συναντάμε έναν αναβάτη σε γαϊδούρι και στην συνέχεια κινούμαστε επί του οδοστρώματος στην πέτρινη γέφυρα στο Κατούνι με θέα τα λευκά πετρόχτιστα σπίτια του χωριού. Με παρόμοιο φόντο επέλεξαν να κοσμήσουν τα πρώτα τους ταχυδρομικά δελτάρια οι Τσιριγώτες τον Δεκέμβρη του 1900 με τότε εκδότη τον Ελευθερουδάκη.

Το φιλμ κλείνει με απόψεις του πέτρινου γεφυριού και λεπτομέρειες από τις καμάρες του.

Η γέφυρα του Κατουνίου χτίστηκε κατά την περίοδο της Αγγλοκρατίας με την επιβολή της αγγαρείας και είναι το μεγαλύτερο Ελληνικό γεφύρι και τεχνικό έργο των Άγγλων στα Κύθηρα. Στηρίζεται σε 13 τόξα και 12 θυρίδες, με το μήκος του να φτάνει τα 110 μέτρα.

Το γεφύρι κατασκευάστηκε σύμφωνα με τα σχέδια του Εβαρίστο ντε Κίρικο και υπό την εποπτεία του Άγγλου μηχανικού Τζων Μακφέιλ.

Συντεταγμένες

Πληροφορίες Φιλμ

Κάτοχος
Bonar, Andrew Graham

Ποιότητα Ψηφιοποίησης
HD (1440x1080)

Ήχος
Όχι

Έγχρωμο
Όχι

Διάρκεια (δευτερόλεπτα)
26

Φορμά
8mm