Στοιχεία φιλμ

Δημιουργός / Συλλογέας

Περιγραφή
Το φιλμ ανοίγει με πλάνα από την πρόσοψη του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου που επιμελήθηκε ο Ερνέστος Τσίλλερ, και συνεχίζει με λήψεις εντός του μουσείου.

Από την Κλασική περίοδο απόψεις του χάλκινου αγάλματος του Ποσειδώνα ή του Δία σε έντονο διασκελισμό, ψηφιδωτό που απεικονίζει την μέδουσα, και ο αναβάτης του Αρτεμισίου που καλπάζει ορμητικά, έργο της Ελληνιστικής περιόδου. Ο φακός στέκεται σε λεπτομέρειες ανάγλυφου αναθήματος και συνεχίζει την εξερεύνηση στις αίθουσες του μουσείου δίνοντας κοντινά και μακρινά πλάνα από το το άγαλμα του διαδούμενου αθλητή από την Μήλο, έργο της κλασικής περιόδου.

Ακολούθως ο κινηματογραφιστής στέκεται στο ανάγλυφο ανάθημα του Διονύσου με τους ηθοποιούς και στην επιγραφή που το συνοδεύει, και στην συνέχεια παρακολουθούμε το μεγάλο Ελευσινιακό ανάγλυφο που απεικονίζει την Δήμητρα, την Περσεφόνη και τον Τριπτόλεμο, έργο πάλι της κλασικής περιόδου.

Μεταφερόμαστε στην Αρχαϊκή περίοδο με πλάνα από την μαρμάρινη βάση επιτύμβιου κούρου και από τον μαρμάρινο αναθηματικό κούρο από το όρος Πτώο.

Ο αττικός υστερογεωμετρικός αμφορέας του ζωγράφου του Διπύλου, έργο της Γεωμετρικής περιόδου, αποσπά τον κινηματογραφιστή, για να συνεχίσει στην πρώιμη Ελληνιστική περίοδο με τον Ερμή του Πραξιτέλη και να ολοκληρώσει την περιήγηση του με τον Ερμή της Άνδρου.

Το φιλμ κλείνει με την έξοδο του κινηματογραφιστή και της παρέας του από το μουσείο.

Συντεταγμένες

Πληροφορίες Φιλμ

Κάτοχος
Bonar, Andrew Graham

Ποιότητα Ψηφιοποίησης
HD (1440x1080)

Ήχος
Όχι

Έγχρωμο
Ναι

Διάρκεια (δευτερόλεπτα)
118

Φορμά
8mm