Στοιχεία φιλμ

Δημιουργός / Συλλογέας

Περιγραφή
Πλάνα από την κίνηση των οχημάτων επί της Λεωφόρου Βασιλίσσης Αμαλίας και τον περαστικών κατά μήκος του περιβόλου του αρχαίου ναού του Ολυμπίου Διός, με φόντο το κτίριο της Ελληνικής Αγγλικανικής Εκκλησίας.

Παρακολουθούμε την κίνηση στους δρόμους από τα μοντέλα των οχημάτων που κυκλοφορούσαν εκείνη την εποχή και ακολούθως λεπτομέρειες από την Πύλη ή Αψίδα του Αδριανού.

Η περιήγηση συνεχίζεται στο Ολυμπιείο, όπου η συνοδός του κινηματογραφιστή περιπλανιέται στο πρόπυλο του ναού με φόντο τους στύλους του Ολυμπίου Διός, κατασκευή του Αντιόχου του Επιφανούς του 4ου, το 174 π.Χ.

Ακολούθως πλάνα από τον ναό του Ολύμπιου Δία, στο βάθος η Ακρόπολη των Αθηνών, λεπτομέρειες από τις κολώνες κορινθιακού ρυθμού του ναού, όπου η παρέα του κινηματογραφιστή συνεχίζει την περιήγησή της.

Η γυναίκα περνά κατά μήκος της 16ης στήλης χαϊδεύοντας απαλά τους σπονδύλους του κίονα που κείτεται στο έδαφος, θύμα μιας θύελλας γύρω στο 1852. Παρατηρούμε λεπτομέρειες από το κιονόκρανο και τις οπές που συνδέουν τους σπονδύλους.

Το φιλμ κλείνει με λήψεις από τα ερείπια των λουτρών.

Συντεταγμένες

Πληροφορίες Φιλμ

Κάτοχος
Bonar, Andrew Graham

Ποιότητα Ψηφιοποίησης
HD (1440x1080)

Ήχος
Όχι

Έγχρωμο
Ναι

Διάρκεια (δευτερόλεπτα)
242

Φορμά
8mm