Στοιχεία φιλμ

Δημιουργός / Συλλογέας

Περιγραφή
Το φιλμ ανοίγει με πλάνα από τον βράχο της Ακρόπολης. Παρατηρούμε τα τείχη της Ακροπόλεως, τον Παρθενώνα με φόντο τον Λυκαβηττό, τα Προπύλαια, το Ηρώδειο ή Ωδείο του Ηρώδη του Αττικού στην πλαγιά του λόφου. Στη συνέχεια του φιλμ, ο φακός μας δίνει πανοραμικές απόψεις του κέντρου των Αθηνών. Οι λήψεις γίνονται από τον λόφο των Μουσών ή Φιλοπάππου.

Ο φακός συνεχίζει την περιπλάνηση στα λιθόστρωτα δρομάκια του Πικιώνη (αρχιτέκτονας που διαμόρφωσε τους χώρους γύρω από την Ακρόπολη το 1954 - 1958) δίνοντας μας απόψεις και λεπτομέρειες από τον Παρθενώνα και τα Προπύλαια. Ένα σύντομο πλάνο σε μια υπαίθρια αγορά κατάμεστη από κόσμο και επιστροφή στα Προπύλαια όπου παρακολουθούμε την κίνηση των επισκεπτών στην είσοδο.

Ο κινηματογραφιστής συνεχίζει την περιπλάνηση στον ναό του Ήφαιστου ή Θησείο στην αρχαία Αγορά, παρακολουθεί για λίγο τους περαστικούς και συνεχίζει με πλάνα από το την πρόσοψη και σκηνή του Ηρωδείου, το κοίλον, την ορχήστρα ημικυκλικού σχήματος, ενώ βλέπουμε στο βάθος το ταφικό μνημείο του Φιλοπάππου.

Το φιλμ κλείνει με άποψη της Ακρόπολης και την κίνηση των οχημάτων επί της Διονυσίου Αρεοπαγίτου.

Συντεταγμένες

Πληροφορίες Φιλμ

Κάτοχος
Bonar, Andrew Graham

Ποιότητα Ψηφιοποίησης
HD (1440x1080)

Ήχος
Όχι

Έγχρωμο
Ναι

Διάρκεια (δευτερόλεπτα)
99

Φορμά
8mm