Στοιχεία φιλμ

Δημιουργός / Συλλογέας

Περιγραφή
Κινούμενοι οδικώς σε επαρχιακό δίκτυο, πίσω από τις ελιές, το κοίλον του Αρχαίου Θεάτρου της Επιδαύρου προβάλλει μπροστά μας χτισμένο στην δυτική πλευρά του Κυνόρτιου όρους.

Φτάνοντας στον προορισμό του, ο κινηματογραφιστής μας δίνει λήψεις από το αρχαίο θέατρο. Παρατηρούμε την πάροδο ή πυλώνα που ένωνε την σκηνή με το θέατρο, τα εδώλια του κυρίως θεάτρου και του επιθεάτρου, τις κλίμακες σε ακτινωτή διάταξη και το διάζωμα. Ο φακός περνάει από τη μία άκρη του θεάτρου στην άλλη δίνοντάς μας εικόνες από το κοίλον.

Ακολούθως εξερευνά την χλωρίδα της περιοχής, γεμίζοντας το πλάνο από καμπανούλες και παπαρούνες. Το φιλμ κλείνει με ένα τελευταίο πλάνο όπου παρακολουθούμε την πάροδο, μέρος του κοίλου και της ορχήστρας.

Το αρχαίο θέατρο κατασκευάστηκε από τον αρχιτέκτονα Πολύκλειτο τον Νεότερο σύμφωνα με αναφορές του Παυσανία και χτίστηκε σε δύο φάσεις: η πρώτη φάση χρονολογείται στα τέλη του 4ου αιώνα π.Χ. και η δεύτερη στα μέσα του 2ου αιώνα π.Χ. Διακρίνεται για την αισθητική του και την έξοχη ακουστική του.

Συντεταγμένες

Πληροφορίες Φιλμ

Κάτοχος
Bonar, Andrew Graham

Ποιότητα Ψηφιοποίησης
HD (1440x1080)

Ήχος
Όχι

Έγχρωμο
Ναι

Διάρκεια (δευτερόλεπτα)
44

Φορμά
8mm