Στοιχεία φιλμ

Δημιουργός / Συλλογέας

Περιγραφή
Στο φιλμ παρακολουθούμε την τελετή λήξης του 11ου Παγκόσμιου Φεστιβάλ Νεολαίας και Φοιτητών.

Στο πρώτο πλάνο της ταινίας βλέπουμε το πανύψηλο μνημείο, που βρίσκεται στην πλατεία της Επανάστασης στην Αβάνα κι είναι αφιερωμένο στον Χοσέ Μαρτί (Jose Marti), εθνικού ήρωα της Κούβας, ο οποίος έγινε σύμβολο του αγώνα των Κουβανών για την απελευθέρωσή τους από την ισπανική κυριαρχία. Στη συνέχεια πλάνα από πλήθος νεολαίων που κρατούν και κουνούν σημαιάκια με τα σύμβολα της Κούβας και του Φεστιβάλ και μία σημαία με σκίτσο του Ερνέστο Τσε Γκεβάρα.

Αμέσως μετά βλέπουμε το άγαλμα του Χοσέ Μαρτί, στη βάση του μνημείου κι ένα πανό όπου αναγράφεται «Viva el XI Festival» (Ζήτω το 11ο Φεστιβάλ), και καθώς ανοίγει το πλάνο αντιλαμβανόμαστε πως το μνημείο, αποτελεί την «πλάτη» των θέσεων των επισήμων, κατά την τελετή λήξης του Φεστιβάλ.

Σε γενικό πλάνο, βλέπουμε, στο βάθρο του ομιλητή, τον Φιντέλ Κάστρο.

Πλάνα από κόσμο που χαίρεται και χειροκροτεί, ο οπερατέρ της Κουβανικής τηλεόρασης και τέλος τρεις σημαίες – σύμβολα που ανεμίζουν: η σημαία της Κούβας, η σημαία με το σύμβολο του Φεστιβάλ και μια κόκκινη σημαία με σφυροδρέπανο - σύμβολο της Κομμουνιστικής Επανάστασης.

Το φιλμ κλείνει με πλάνα της ομιλίας του Φιντέλ Κάστρο από την κουβανική τηλεόραση.

Η ιστορία των Παγκόσμιων Φεστιβάλ Νεολαίας και Φοιτητών (ΠΦΝΦ), ξεκινά από το καλοκαίρι του 1947 στην Πράγα και είναι το μεγαλύτερο γεγονός σε συνεργασία με κάθε προοδευτική, δημοκρατική νεολαία και τους φοιτητές όλου του κόσμου, ενάντια στην πολιτική του πολέμου, της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης.

Μέσα από πολύμορφες εκδηλώσεις όπως αθλητικούς αγώνες σε διάφορα αθλήματα, πολιτικά σεμινάρια και συζητήσεις, συναυλίες και άλλα δρώμενα, πραγματοποιήθηκε το 11ο ΠΦΝΦ τον Ιούλιο του 1978, στην Κούβα.

Συντεταγμένες

Φυσικά πρόσωπα

Συλλογικά όργανα

Γενονότα

Πληροφορίες Φιλμ

Κάτοχος
Αργυράκης Γιώργης

Ποιότητα Ψηφιοποίησης
HD (1440x1080)

Ήχος
Όχι

Έγχρωμο
Ναι

Διάρκεια (δευτερόλεπτα)
91

Φορμά
Super 8mm