Στοιχεία φιλμ

Δημιουργός / Συλλογέας

Περιγραφή
Η ιστορία των Παγκόσμιων Φεστιβάλ Νεολαίας και Φοιτητών (ΠΦΝΦ), ξεκινά από το καλοκαίρι του 1947 στην Πράγα. Μέσα από πολύμορφες εκδηλώσεις όπως αθλητικούς αγώνες σε διάφορα αθλήματα, πολιτικά σεμινάρια και συζητήσεις, συναυλίες και άλλα δρώμενα, πραγματοποήθηκε το 11ο ΠΦΝΦ τον Ιούλιο του 1978 στην Κούβα.

Πρώτα πλάνα στην ταινία το Εθνικό Καπιτώλιο της Κούβας, στην Αβάνα, το οποίο μέχρι την επανάσταση και το 1959 αποτελούσε έδρα της Κουβανικής Κυβέρνησης, ενώ σήμερα είναι η έδρα της Ακαδημίας Επιστημών και πλάνο από τμήμα του κτιρίου του Εθνικού θεάτρου, που σήμερα αποτελεί τη μόνιμη έδρα του Εθνικού Μπαλέτου της Κούβας

Πλάνα από εκδήλωση στα πλαίσια του Φεστιβάλ, αναγνωρίζουμε από την ελληνική αποστολή τον Χρήστο Παπουτσή, μετέπειτα βουλευτή του ΠΑΣΟΚ στην Ελλάδα.

Η εκδήλωση περιλαμβάνει ομιλίες, συναυλίες, οι νέοι παρακολουθούν, συμμετέχουν, ξεκουράζονται στο γρασίδι, συζητώντας, γελώντας, χειροκροτώντας.

Στο τέλος η επιγραφή «La juventud de la Checoslováquia sosialista» (η Σοσιαλιστική νεολαία της Τσεχοσλοβακίας), δημιουργεί την εντύπωση πως την διοργάνωση της εκδήλωσης, είχε αναλάβει η αποστολή της Τσεχοσλοβακίας.

Συντεταγμένες

Φυσικά πρόσωπα

Συλλογικά όργανα

Γενονότα

Πληροφορίες Φιλμ

Κάτοχος
Αργυράκης Γιώργης

Ποιότητα Ψηφιοποίησης
HD (1440x1080)

Ήχος
Όχι

Έγχρωμο
Ναι

Διάρκεια (δευτερόλεπτα)
83

Φορμά
Super 8mm