Στοιχεία φιλμ

Δημιουργός / Συλλογέας

Περιγραφή
Η ιστορία των Παγκόσμιων Φεστιβάλ Νεολαίας και Φοιτητών (ΠΦΝΦ), ξεκινά από το καλοκαίρι του 1947 στην Πράγα. Μέσα από πολύμορφες εκδηλώσεις όπως αθλητικούς αγώνες σε διάφορα αθλήματα, πολιτικά σεμινάρια και συζητήσεις, συναυλίες και άλλα δρώμενα, πραγματοποιήθηκε το 11ο ΠΦΝΦ τον Ιούλιο του 1978, στην Κούβα.

Στις δυο πλευρές του δρόμου, που διασχίζει το λεωφορείο, παιδάκια και πολίτες Κουβανοί υποδέχονται τις αντιπροσωπείες, κουνώντας κόκκινα μαντήλια. Παρακάτω ο ίδιος ενθουσιασμός στο δρόμο από παιδάκια με μαγιό και τα μέλη της αποστολής φτάνουν στο κατάλυμά τους. Ένα πανοραμικό πλάνο του περιβάλλοντος χώρου και των κέντρων φιλοξενίας των αντιπροσωπειών.

Έφηβοι Κουβανοί και παιδάκια πλησιάζουν τις αποστολές και τα πούλμαν που συνεχίζουν να φτάνουν. Πλάνο του λιμανιού της περιοχής με κανό, θαλάσσια ποδήλατα, αγκυροβολημένα μικρά σκάφη.

Στο επόμενο πλάνο βλέπουμε την Ελληνίδα ερμηνεύτρια του τραγουδιού Μαρία Φαραντούρη, να συζητάει με μια κοπέλα, άλλο μέλος της αποστολής και τέλος ένα κοντινό πλάνο της, Ελληνίδας επίσης, ερμηνεύτριας Μαρίας Δημητριάδη. Οι δύο καλλιτέχνιδες έλαβαν μέρος στο Φεστιβάλ στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων του.

Συντεταγμένες

Φυσικά πρόσωπα

Συλλογικά όργανα

Πληροφορίες Φιλμ

Κάτοχος
Αργυράκης Γιώργης

Ποιότητα Ψηφιοποίησης
HD (1440x1080)

Ήχος
Όχι

Έγχρωμο
Ναι

Διάρκεια (δευτερόλεπτα)
149

Φορμά
Super 8mm