Στοιχεία φιλμ

Δημιουργός / Συλλογέας

Περιγραφή
Το Ναύπλιο είναι πρωτεύουσα του Νομού Αργολίδας, στην Πελοπόννησο και είναι ο κυριότερος λιμένας της ανατολικώς. Υπήρξε η πρώτη πρωτεύουσα της Ελλάδας.

Βρισκόμαστε στο λιμάνι της πόλης πλοία, αυτοκίνητα, τουριστικά λεωφορεία, περαστικοί, μία διαφημιστική ταμπέλα της εταιρίας -κολοσσού τότε- προϊόντων φωτογραφίας, Kodak. Διάφορες απόψεις του λιμανιού, στο βάθος, μέσα στο λιμάνι διακρίνουμε μια βραχονησίδα, καλυπτόμενη πλήρως από το παλαιό Ενετικό Φρούριο Μπούρτζι, του οποίου θα δούμε κι άλλα πλάνα στη διάρκεια της ταινίας. Ένα πλάνο του ναού της Παναγίας με το εντυπωσιακό καμπαναριό.

Στη συνέχεια ξανά στο λιμάνι, στην Πλατεία Φιλελλήνων, όπου δεσπόζει μνημείο που ανεγέρθηκε το 1903, στη μνήμη των Γάλλων φιλελλήνων που αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν για την απελευθέρωση της Ελλάδας από τους Τούρκους, κατά τη διάρκεια της Ελληνικής Επανάστασης.

Πανοραμικό πλάνο της Πλατείας Συντάγματος, σημαντικότερης και ιστορικότερης πλατείας του Ναυπλίου, που φιλοξενεί σπουδαία για την Ελληνική ιστορία κτίσματα. Στο βάθος ψηλά το Παλαμήδι, ιστορικό Ενετικό Φρούριο.

Ο κινηματογραφιστής και η οικογένειά του αγοράζουν από υπαίθριο πωλητή πορτοκάλια για τα οποία, όπως και για άλλα εσπεριδοειδή, η Αργολίδα θεωρείται μεγάλη εξαγωγική δύναμη για τη χώρα.

Συντεταγμένες

Πληροφορίες Φιλμ

Κάτοχος
Χατζηδάκης Γιώργος

Ποιότητα Ψηφιοποίησης
HD (1440x1080)

Ήχος
Όχι

Έγχρωμο
Ναι

Διάρκεια (δευτερόλεπτα)
84

Φορμά
8mm