Στοιχεία φιλμ

Δημιουργός / Συλλογέας

Περιγραφή
Βρισκόμαστε πρωινό Καθαράς Δευτέρας του 1967 στο λόφο Φιλοπάππου, ο οποίος βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας, απέναντι από τον βράχο της Ακρόπολης, μια γυναίκα με κόκκινο ταγέρ ανηφορίζει στο βράχο. Πανοραμικό πλάνο σχεδόν όλης της Αθήνας, ανάμεσα από την πλούσια χλωρίδα του λόφου, ένας άντρας φορτωμένος έναν αετό, τρία παιδάκια τον ακολουθούν.

Ένας άντρας πλησιάζει τον φακό, κατευθύνεται προς τη γυναίκα με τα κόκκινα. Ένα ηλικιωμένο ζευγάρι προστίθεται στην παρέα, κάθονται στις μεγάλες πέτρες του λόφου, ο νέος άντρας κρατά μια κάμερα.

Παιδιά με τους γονείς τους κρατώντας αετούς ανηφορίζουν τον λόφο, ένα αγοράκι είναι μεταμφιεσμένο σε Πιερότο κι ένα κοριτσάκι έχει ντυθεί Αμαζόνα.

Φόντο ο Ιερός Βράχος της Ακρόπολης, τα Προπύλαια, ο ναός της Απτέρου Νίκης, το Ερέχθειο, ο Παρθενώνας, πιο χαμηλά η πρόσοψη του Ωδείου του Ηρώδου του Αττικού. Η παρέα του κινηματογραφιστή συνεχίζει την ανάβαση στο λόφο, η Ακρόπολη και τα μοναδικά μνημεία της φαίνονται ακόμη πιο καθαρά, στο βάθος, στον παρακείμενο λόφο των Νυμφών, διακρίνουμε το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών.

Φτάνοντας στην κορυφή του λόφου αντικρίζουμε το Μνημείο του Φιλοπάππου και πλήθος από ενήλικες και παιδιά που προσπαθούν να πετάξουν τους αετούς τους, στο βάθος πίσω απ’ την Ακρόπολη ο λόφος του Λυκαβηττού.

Συντεταγμένες

Γενονότα

Πληροφορίες Φιλμ

Κάτοχος
Χατζηδάκης Γιώργος

Ποιότητα Ψηφιοποίησης
HD (1440x1080)

Ήχος
Όχι

Έγχρωμο
Ναι

Διάρκεια (δευτερόλεπτα)
167

Φορμά
8mm