Στοιχεία συλλογέα

Τσαμαδιάς Σπύρος

Γεννημένος το 1953 στα Κάτω Ρέτσινα Ι.Π. Μεσολογγίου με καταγωγή από την Αρτοτίνα Δωρίδας. Παντρεμένος με τέσσερα παιδιά και κάτοικος Αθήνας.

Το 1966 πήγα γυμνάσιο στην Παλαμαϊκή Σχολή Ι.Π. Μεσολογγίου. Το 1969 γράφτηκα στην 28η Τεχνική Σχολή, στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων και το 1973 γράφτηκα στην Τεχνική Σχολή ΚΛΙΜΕΝΣ, στο Τμήμα Ραδιοτεχνίας. Η φωτογραφία μου άρεσε από μικρό παιδί. Βλέποντας τους πλανόδιους φωτογράφους που εμφάνιζαν επί τόπου τις φωτογραφίες με εντυπωσίαζε και ήθελα να μάθω πώς γίνεται.

Το 1971 ο μεγαλύτερος αδερφός μου μού χάρισε μια COSMIC 35 και άρχισα να βγάζω φωτογραφίες χωρίς να γνωρίζω πολλά πράγματα. Το 1973 βρέθηκα κοντά σε έναν ερασιτέχνη φωτογράφο και μου έδειξε τον σκοτεινό θάλαμο. Από τότε εμφάνιζα μόνος μου τις ασπρόμαυρες φωτογραφίες.

Το 1975 απέκτησα μία βουβή κινηματογραφική μηχανή S8 την οποία αντικατέστησα με ομιλούσα. Κινηματογραφική και φωτογραφική με συντρόφευαν σε οικογενειακές στιγμές και εκδρομές μέχρι την έλευση του βίντεο, το οποίο αντικατέστησε τις κινηματογραφικές μηχανές.

Πρόσφατο υλικό συλλογέα

video thumb

Εορτασμοί της Κυριακής των Βαΐων στο Μεσολόγγι

23 Απρ 1978
Μεσολόγγι, Αιτωλοακαρνανία, Ελλάδα
video thumb

Ο Ανδρέας Παπανδρέου στη Γιορτή των Βαΐων και της Επετείου της Εξόδου

11 Απρ 1982
Μεσολόγγι, Αιτωλοακαρνανία, Ελλάδα
video thumb

Παρέλαση 28ης Οκτωβρίου στο Ηράκλειο Κρήτης

28 Οκτ 1975
Ηράκλειο, Κρήτη, Ελλάδα