Στοιχεία συλλογέα

Δελής Άγγελος

Ο Άγγελος Δελής γεννήθηκε στην Αθήνα, όπου και σπούδασε Νομικά και Οικονομικές και Πολιτικές επιστήμες. Ήδη από την εποχή των φοιτητικών του χρόνων ασχολήθηκε με τον μη επαγγελματικό κινηματογράφο, γυρίζοντας ανελλιπώς ταινίες μικρού μήκους με φιλμ διαμετρήματος 8 χιλιοστών, παράλληλα με την άσκηση του επαγγέλματός του.

Η δημιουργική του αυτή ενασχόληση είχε διάρκεια από το 1964 ως τα τέλη του 1986, οπότε συνέχισε την παραγωγή ταινιών μικρού μήκους σε βίντεο, ακολουθώντας πλέον τις σύγχρονες τεχνολογικές εξελίξεις. Είναι εκ των πρωτεργατών αξιοποίησης των δυνατοτήτων του φιλμ Σούπερ 8, επιτυγχάνοντας, τηρουμένων των αναλογιών, άρτιο τεχνικό επίπεδο σε όλους τους τομείς κινηματογράφησης (λήψη, ήχος, μοντάζ κλπ.)

Έχει τιμηθεί με 37 εν συνόλω διακρίσεις και βραβεία, εκ των οποίων τα 12 είναι βραβεία κοινού κατόπιν ψηφοφορίας. Το 1986 έλαβε στις Βρυξέλλες ειδικό βραβείο (μετάλλιο της πόλης) για το σύνολο της κινηματογραφικής του παραγωγής.

Παρέμεινε θεληματικά εκτός του επαγγελματικού κινηματογραφικού κυκλώματος (αν και έχει δεχθεί σειρά προτάσεων), έτσι ώστε να διατηρεί απόλυτη ελευθερία πειραματισμού και έκφρασης. Έχει δώσει σειρά συνεντεύξεων στον ημερήσιο και περιοδικό τύπο, έχει αρθρογραφήσει σε κινηματογραφικά περιοδικά, ενώ ταινίες του έχουν προβληθεί σε κινηματογράφους τέχνης, στην τηλεόραση, καθώς και σε πολλά Ελληνικά και διεθνή φεστιβάλ.

Πρόσφατο υλικό συλλογέα

video thumb

Μια φορά κάθε εβδομάδα

1965
Γαλάτσι, Αθήνα, Αττική, Ελλάδα
video thumb

Οι ελεύθερες ώρες τους

1966
Γαλάτσι, Αθήνα, Αττική, Ελλάδα